Onze Woningen

Hoewel de woningen in beginsel allemaal gelijk waren, zijn ze nu allemaal verschillend. Steeds als er een huisje vrij kwam, is gebruik gemaakt van de gelegenheid om zaken aan te passen: de trap naar boven, de badkamer.

Het gebouw

Het gebouw heeft 2 verdiepingen en een zolder. Het telt 20 woningen. 9 bovenwoningen en 9 benedenwoningen liggen aan het grasveld Daarnaast zijn er 2 bovenwoningen aan de Lagedijk. Sinds 2019 is het dak bedekt met zonnepanelen van “Opgewekt Houten”.

De woningen

De 18 woningen aan het grasveld hebben elk een woonkamer en een slaapkamer. Per woning zijn er nog wat verschillen. De meeste bovenwoningen hebben een extra hobby/opslagruimte op de zolderverdieping. Een deel van de woningen heeft een rolstoelgeschikte badkamer. Enkele benedenwoningen hebben nog een klein zijkamertje. De meeste woningen hebben in de fietsenberging een eigen stalling/berghok. De 9 bovenwoningen aan het grasveld hebben elk een balkon, de 9 benedenwoningen elk een eigen terrasje, uitlopend in dat grasveld. De 2 bovenwoningen aan de Lagedijk hebben slaapruimte boven en geen eigen buitenruimte

Huur en servicekosten

De huren zijn afhankelijk van de oppervlakte van de woning en de voorzieningen. In 2020/2021 varieerden deze tussen € 365 en € 490. De servicekosten betreffen de gebruikelijke kosten (zoals schoonmaak gemeenschappelijke ruimtes, onderhoud lift en tuin e.d). maar ook de kosten voor verwarming van de individuele woningen. De servicekosten bedroegen (afhankelijk van de woning) tussen de € 122 en € 145.

Iets voor u?

Wilt u meer weten, of wilt u zich inschrijven op de wachtlijst (of dat doen voor iemand anders)? U kunt een mailtje sturen met uw vragen naar het mailadres info@kloostergaardeschalkwijk.nl . Ook kunt u zich daarmee aanmelden voor de wachtlijst. Omdat het gaat om een klein complex, is er over een eventuele wachttijd weinig te zeggen.